Липовий чай - смачний і дуже корисний
2017-06-20
Липа здавна вважається унікальним і цілющим деревом. Її висаджували біля храмів або церков, бо вважалося, що в це дерево не може потрапити блискавка. Липу можна назвати довгожителем, адже вона може прожити до 400 років! Зустрічається це дерево в лісах, скверах, парках.
Листя у липи красиві і мають перетинки, а білі або світло-жовті квіточки схожі на напівпарасольки або крильця бабки. Чай готують, до речі, саме з квітів, але попередньо висушених. Такий напій має приємний аромат і солодкуватий смак з медовими нотками.
Склад липового чаю унікальний. Якщо приготувати його правильно, то квітки збережуть практично всі поживні речовини. Тут містяться дубильні речовини, глікозиди, ефірні олії, флавоноїди, каротин, вітамін С, фітонциди і багато іншого.
Тож вихованці нашого закладу невагаючись почали заготовляти квіти липи на чай.
Кiлькiсть переглядiв: 171